Alla inlägg under januari 2008

Av BeaTris - 20 januari 2008 17:54

Nu är barnen här, har sagt åt dom att sätta sig i soffan & varva ner för nu är det snart Bolibompatajm. Plättar har vi ätit, både vanliga & med majs. Nu väntar bara disken.....ännu en gång.


Nu är det officiellt, barnen kommer flytta till nytt hus till vintern. Dom ska bygga nytt i det nya området som kommer växa upp nedanför deras nuvarande område. Vet inte vad jag ska känna, det känns bara svårt, igen. Men det blir bättre jag vet det, det är bara det här första, när beskedet kommer som det känns svårt.


Det som känns skönt är att jag har R, jag vet att han älskar mig, han vill bo med mig, det är bara jag som måste känna mig redo & det får ta den tid det tar, jag vill inte ha för bråttom, vi hinner.....vi också & vem vet, det kanske blir hus för min del igen, även om jag har svårt att tänka mig det i dagsläget.


Har läst en lite hjärtslitande artikel. Den heter "Tills döden skiljde dom åt" & den handlar om min Farfar & Farmor. Det känns lite konstigt att läsa om någon jag känner i en tidning. Har även skrivit ut artikeln, kändes fint att ha den på papper.

Av BeaTris - 20 januari 2008 15:28

Jag har nu varit ute & slängt sopor & kartonger. Soprummet/återvinningsrummet ser för jävligt ut. Folk ställer allt möjligt skit där trots att det finns ett stort grovsoprum typ 100 steg från soprummet. Det står stolar & en gammal kaffebryggare & jag vet inte vad. Är det så jobbigt att gå några extra steg & lämna möbler & dyl i det andra? Dom tar ju hand om allt, jag kan t o m ställa min tvättmaskin sen där så tas den bort. Dessutom så hade väldigt mycket tidningar & reklam blåst omkring därinne så det blir inte kul för dom som ska ta hand om det.


Har även städat hos mina små grisar.....dom fyrbenta alltså. Rent spån, nytt hö, nya grönsaker, nytt foder & vatten. Hoppas dom trivs nu & blir mätta. På diskbänken står pannkaksmeten till kvällens middag med ungarna, men om jag har tur får dom med sig plättlaggen, fick inte med mig den när jag flyttade & den har jag saknat, plättar är ju nästan godare. Tänkte göra lite majsplättar också. Bara att grädda med några majskorn i varje plätt.....gott :)

Av BeaTris - 20 januari 2008 14:02

R åkte precis för att jobba & det känns redan tomt. Det är skönt att det känns så, för det är ett bevis på att jag har starka känslor, starkare än jag velat bekänna. Men inatt när han kommer hem så sover han hos sig, vilket också är bra ibland, då sliter vi inte ut varandra.....på olika sätt ;)

Det blir snart liv i luckan här för idag kommer ju barnen, har längtat flera dagar nu. Innan dess ska jag fixa lite, har lite skräp att gå ut med & så ska jag ställa upp lite saker på nya hyllan på toaletten, den sitter äntligen uppe, tack vare Älsklingen.

Av BeaTris - 20 januari 2008 08:13

Dagens vikt: 84,1

Förändring: -0,1

Totalt sen 7/1: - 2,3




Delmål 1: 80 Kg

Kvar: 4,1 Kg

Måldatum: 14/2



Frukost: 2½ dl apelsinjuice, 1 liten grov med leverpastej & gurka, 1 banan

Mellanmål: ---

Lunch: Nudlar med räkor, grönsaker & sweet chilisås

Mellanmål: Gevalia Cappuccino Daim, 2 kiwi

Middag: Plättar

Kvällsmål: 1 Solskensbulle


Vatten:

Motion:

Av BeaTris - 19 januari 2008 18:39

Mätt i magen igen, lite lagom. Det slank ner lite godis också men jag tänker inte leva med förbud, kan äta men med måtta. Känns som klockan är närmare 21 än 19. Ska sätta mig & göra R sällskap i soffan igen. Han fick upp mina krokar till slut men det var inte utan problem. Bara hoppas dom sitter nu eftersom den ena sidan bara har en halv skruv :)


Vi var ute & körde en sväng förut, det blåste rejält. Vi hamnade på ÖB, handlade bl.a två mindre förpackningar med spån.....10 Kr styck. Måste göra rent i marsvinsburen & jag har tomt i lådan. R´s pappa har dock fått ihop lite på jobbet nu men han hade glömt det på jobbet i går. Får det säkert en annan dag.


Imorrn måste jag se till att få upp julkartongerna på vinden, det börjar kännas att dom är ivägen i klädkammaren. Får ta det när vi kommit upp. R ska jobba kväll imorrn så han är nog inte här när ungarna kommer, men han hinner ju träffa dom i veckan. Vi ska ju höra med dom vad dom vill göra i helgen som kommer.

Av BeaTris - 19 januari 2008 13:00

Det skulle vara ett helt underbart väder ute.....om det inte blåste halv storm ute. Solen skiner från en klarblå himmel, & det är några plusgrader. Ett riktigt vårväder, men jag tror jag håller mig inne i allafall.


Jag har organiserat om lite i köket, flyttat om lite & slängt lite gammalt skit. Nu väntar jag på att R ska komma tillbaka, han är iväg & träffar en kompis som han hade lovat. Jag hoppas det inte blir så sent för på sista tiden har det känts som vi bara delat säng.


Ska i allafall få upp mina nya krokar till barnen sen, & så har jag en hylla jag ska ha på väggen inne på toaletten. Det har han lovat nu så jag får väl sätta en blåslampa i rumpan på honom annars ;)


Har tagit fram färs till middag, ska göra några biffar tänkte jag & så potatiskroketter & pepparsås till det.....tror jag. Eller om det blir creme fraiche med vitlök eller något annat. Jag har inte riktigt bestämt mig än.

Av BeaTris - 19 januari 2008 10:54

I believe the sun should never set upon an argument
I believe we place our happiness in other people's hands
I believe that junk food tastes so good because it's bad for you
I believe your parents did the best job they knew how to do
I believe that beauty magazines promote low self esteem
I believe I'm loved when I'm completely by myself alone

I believe in Karma what you give is what you get returned
I believe you can't appreciate real love 'til you've been burned
I believe the grass is no more greener on the other side
I believe you don't know what you've got until you say goodbye

I believe you can't control or choose your sexuality
I believe that trust is more important than monogamy
I believe your most attractive features are your heart and soul
I believe that family is worth more than money or gold
I believe the struggle for financial freedom is unfair
I believe the only ones who disagree are millionaires

I believe in Karma what you give is what you get returned
I believe you can't appreciate real love 'til you've been burned
I believe the grass is no more greener on the other side
I believe you don't know what you've got until you say goodbye

I believe forgiveness is the key to your own happiness
I believe that wedded bliss negates the need to be undressed
I believe that God does not endorse tv evangelists
I believe in love surviving death into eternity

I believe in Karma what you give is what you get returned
I believe you can't appreciate real love 'til you've been burned
I believe the grass is no more greener on the other side
I believe you don't know what you've got until you say goodbye
Until you say goodbye
Oh no no no no no

Av BeaTris - 19 januari 2008 10:03

4 port 9,5 Point/port


1 Stekt eller grillad kyckling

2 Paprikor

2 Msk Margarin

4½ Msk Vetemjöl

7 Dl Lättmjölk

3 Dl Riven ost 10 %

2-3 Tomater

9 Lasagneplattor


* Sätt ugnen på 225 grader

* Tag loss & skär kycklingköttet i mindre bitar.

* Tärna paprikan & fräs i margarinet i en kastrull, strö över mjöl & rör om.

* Häll i mjölk & koka under omrörning på svag värme några minuter.

* Ta av kastrullen från värmen, rör ner kyckling & 2 dl av osten.

* Smaka av med salt & peppar.

* Skär tomaterna i skivor.

* Varva sås, tomater & plattor i en ugnssäker form (ca 20*25 cm). Fyra lager sås, tre lager tomater & plattor. Sås först & sist.

* Strö över det sista av osten & gratinera mitt i ugnen 30-45 minuter.

* Servera med en god sallad.


Tillägg: Jag gjorde bara två lager, tre med sås & två med resterande. Så för min del blev det 6 plattor istället för 9, valde plattor av fullkorn. Jag hade dessutom bara 150 gr riven ost 12% som jag tog i såsen & inget ovanpå, det räckte gott & väl. Tyckte också att det var väl tilltagna portioner. Har t o m två matlådor i frysen. Den här kommer jag göra fler gånger, den blev kanongod.


Lycka Till :)



Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Januari 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards