Alla inlägg under september 2008

Av BeaTris - 10 september 2008 18:54

LusFri.nu Nyhetsbrev

Resistenta löss i Sverige - hjälp oss stoppa huvudlössen!

Nu har Smittskyddsinstitutet konstaterat att det finns löss i Sverige som är motståndskraftiga mot de kemiska luspreparaten som säljs på Apoteket. Smittskyddsinstitutet har ÄNTLIGEN gått ut med en rekommendation att man ska kamma sina barn med luskam minst 1 gång i veckan för att upptäcka om man har fått löss varje terminsstart. Det här ligger helt i linje med det vi på LusFri arbetat för i flera år och försökt få fram under kampanjen avlusningsdagarna.

12-14 september är det dags för avlusningsdagar igen. Luskamma du också - och tipsa dina vänner och bekanta - ju fler vi är som luskammar, desto större chans finns det att undvika lössepidemier under året. Tycker du att NitFree är bra blir vi förstås jätteglada om du tipsar om NitFree också  - störst chans att förbli lusfri är ju att både ta bort lusäggen och lössen.

Vill du ha fler tips om hur du kan luskamma kan du titta på vår film genom att klicka här

Många LusFria hälsningar

Vi på LusFri

Läs mer om resistenta löss i Dagens Nyheter

Av BeaTris - 10 september 2008 18:38

Hemma & mätt i magen efter kvällens delikata måltid, egen risifrutti & rostad macka. Det tog sin lilla tid att komma hem & då ställa sig för att laga mat & klockan har passerat halv 6 & när både fötter & ben känns krypiga efter att ha jobbat & gått en hel del känns inte så lockande. Känner mig lite småfrusen så jag har tänt upp några värmelus, får ta en fleccefilt & vira in mig i så kanske jag blir varm. Imorrn har jag ett kvällspass.....16-21 så då har Rickard fixat lite ledigt på eftermiddagen så han kan passa barnen, då blir det hans uppgift att fixa middag & få dom i säng innan klockan blir alltför sent. Det kommer han klara galant, det är jag övertygad om.

Av BeaTris - 10 september 2008 06:50

Det gick bra resten av dagen igår också, fullt upptagen med tvätt & läsning av en rörande blogg jag hittade via en annan länk. Det är det som är knepet, hitta något som fängslar & det gjorde den här bloggen verkligen, har inte läst klart än.....vet hur det slutar men ville läsa allt från början, livet är skört. Jag hade ju även tvättstugan & istället för att bara gå drygt 100 steg ut till tvättstugan så tog jag ett extravarv varje gång, vilket blev ca 5 gånger. Då ökade jag ut stegen till ca 1000 steg, vilket gav ett resultat på 12 381 steg igår tillsammans med två längre rundor.


Idag blir det jobb för hela slanten, ska jobba mellan 8.45 & 16.00, ska dock vara dom sista två timmarna på en annan avd än den jag börjar på så egentligen skulle jag slutat redan 13.30 men vad gör 2 timmar till? Jo mer lön. Det var nog tur att jag drömde om jobbet innan jag vaknade för jag vaknade till & kollade mobilen.....hade glömt att ställa larmet så jag vaknade precis lagom. Båda barnen har vaknat av sig själva & ligger nu i en varsin soffa & väntar på frukost.

Av BeaTris - 9 september 2008 12:09

Det går lite lättare idag, har inte känt sug efter något speciellt, inte ens då Rickard tog en chokladkex (typ kexchoklad fr Eldorado) Fräste bara åt honom så han försvann från köket & inte åt den framför mina ögon. Har ätit mat.....fullkornspasta, korvgryta & kokta grönsaker. Ett tuggummi får dämpa sötsuget som ofta uppstår efter jag ätit. Men jag ska nog klara den här dagen också, funderar dock på att göra våfflor eller pannkakor senare i em.....funderar nog ett tag till så kanske det stannar vid just en fundering.


Av BeaTris - 9 september 2008 06:37

11 668 steg igår, känner mig nöjd med det. Fick mina eftertjatade tuggummin igår & det smakade gott. Jag stoppade i mig ett par korv med bröd, 3 små pizzabullar på eftermiddagen & på kvällen när det var lugnare här tog jag the & två delikatessknäcke med baconost (18%) säkert onödigt vetande men det är för min egen skull jag skriver & det är för att jag ska kunna läsa vid ett annat tillfälle att jag faktiskt klarade suget. När Rickard kom hem så tog såklart han en kaka mitt framför ögonen på mig men det var bara att blunda & bita ihop & jag klarade det.....S E G E R :)


Av BeaTris - 8 september 2008 15:04

Jag börjar hitta motivation igen.....inte viktmässigt men bloggen har fått sig lite tätare inlägg. Jag börjar bli hungrig igen, få se om jag ska ta något mellis nu eller fixa korv med bröd. Isabella följde med Linnea hem & Kristoffer leker med Linus, en klasskompis. När jag lämnat honom så gick jag kvarteret runt istället för att gå samma väg tillbaka, varje extra steg räknas. Ska hämta honom igen vid 4 så han hinner äta innan fotbollen. Han ska dock åka med Linus så jag kan vara hemma men jag tänkte ändå gå till macken.....behöver ha tuggummi & jag har även lovat Kristoffer ett.

Av BeaTris - 8 september 2008 13:21

Inte ens halvvägs denna dag & jag tycker jag kämpar som fasen, men än så länge har jag inte fallit offer & tagit en kaka, eller ostbågarna, eller en kexchoklad. Som ni ser så finns dert lite fällor i skåpen & jag borde slänga allt men det känns inte rätt. Dricker the med lite socker gör jag dock & jag har druckit vanlig cola till lunchen så superduktig är jag inte men kampen är att stå emot godis/fika/snacks idag. Senare i em är det fotboll, då ska jag gå med Kristoffer & medans han spelar boll ska jag gå & köpa tuggummi, tror det kan dämpa lite i allafall. Tog en kortare runda när båda ungarna kommit iväg, det regnade verkligen småspik så när jag kom hem var jag som en dränkt katt. Slängde ihop cous-cous sallad till lunch & innan fotbollen får det bli korv med bröd till mellis & sen smörgås ikväll. Äta smörgås både innan & efter fotbollen blir lite dumt.

Av BeaTris - 8 september 2008 09:26

Säger bara Fy fan, vad fort det går att gå upp det man kämpat så för att gå ner. Jag ställde mig på vågen & ja det är på god väg att gå utför igen & det måste få ett slut.....nu. Jag kan inte fortsätta så här som jag gjort nu, jag måste försöka hitta tillbaka till det jag hade innan Midsommar. För även om jag inte känner äckel över mig själv utan känner mig glad, välmående & älskad så är det inte bra för hälsan & om jag inte tar tag i det så kommer jag snart gå upp allt & lite till & det är det sista jag vill. Så nu ska jag försöka dra ner på godis & andra sötsaker i veckan & ta det till helgen för visst kan man äta sådant fast man vill gå ner i vikt, man kan äta det någon dag i veckan.....inte varje. Jag får börja med dom små sakerna & ta promenader till att börja med så får jag se om det ger resultat, annars sätter jag in andra metoder. I slutet av September är det öppet hus på något som ska bli ett gym här i samhället. Jag tänker gå dit & kolla för jag vill komma igång med någon slags träning igen & tänk så mycket lättare det blir att träna även när barnen är här. Slippa åka iväg & den stunden man är borta kan dom klara sig själva & om Rickard är hemma kan han passa dom så jag får träna.....det skulle vara underbart.

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
1 2
3
4 5 6 7
8 9 10 11
12
13
14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26
27
28
29
30
<<< September 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards